Pressinformation

Här hittar du pressmeddelanden, debattartiklar och foton. Vi hjälper dig gärna med att ta fram fakta och hitta rätt person om du vill göra intervjuer och fördjupningar och förmedlar kontakt med experter inom olika områden.

Ny rapport om de som ’faller mellan stolarna’ i hälsosystemet

Pressrelease 2017-11-08

Idag släpper nätverket Médecins du Monde sin årliga rapport om de personer som saknar tillgång till sjukvård i Europa. Rapporten som har samlat in data från över 43 000 patienter visar på stora brister i tillgången till vård för människor som lever i utsatthet, hur dom exkluderas och vilka vårdbehov de har.

Läkare i världen avstår från att organisera aktiviteter under Almedalsveckan

Pressrelease 2017-07-04

Läkare i världen arrangerar inga aktiviteter under Almedalen 2017. Anledningen är att vi inte vill hjälpa till att legitimera Nordiska motståndsrörelsens närvaro. Vår generalsekreterare Eliot Wieslander kommer delta i Europeiska socialfondens program på onsdagen, eftersom vi planerat att medverka i ett panelsamtal om EU-migranters rättigheter sedan innan NMRs närvaro blev klar.

Läkare i Världen varnar för brist på tillgång till vård i Europa

Pressrelease 2016-11-15

Nätverket Médecins du Monde släppte idag en rapport där Cecilia Wikström (L), närvarade. Rapporten som har samlat in data från över 30 500 patienter i 31 städer i 12 länder visar på stora brister i tillgången till vård för människor som lever i utsatthet. Särskilt utsatta är gravida kvinnor och barn.

Läkare i Världen inleder samarbete med Juristjouren i Lund

Pressrelease 2016-10-27

Läkare i Världen inleder ett samarbete med Juristjouren i Lund med syftet att erbjuda stöd för utsatta EU-migranter, asylsökande och papperslösa. Projektet är ett pilotprojekt som pågår under hösten 2016 i Malmö.

Läkare i Världen får Katarina Taikon-priset 2016

Pressrelease 2016-10-04

Läkare i Världen får Katarina Taikon-priset 2016. Katarina Taikon-priset delas ut av Stockholms stad och instiftades för att varje år uppmärksamma och belöna människorättsförsvarare som genom sitt arbete stärker och skyddar de mänskliga rättigheterna i Stockholms stad.