Praktikanter till hösten

Nu söker vi en volontärsamordnarpraktikant och en kommunikationspraktikant till vårt kansli i Stockholm, för höstterminen 2018.

i Världen är ett nätverk av internationella humanitära organisationer. Vårt syfte är att hjälpa människor i utsatta situationer, främst genom hälso- och sjukvårdsinsatser. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och har idag kontor i 15 länder. Tillsammans driver nätverket över 300 hälso- och sjukvårdsprojekt i mer än 70 länder. Stora delar av verksamheten baseras på ideellt arbete. Läkare i Världen driver en medicinsk klinik i Stockholm där vi erbjuder vård till personer som saknar tillgång till subventionerad vård i Sverige. Vi har också en juridisk asylrådgivning och psykosocial mottagning.

 

Volontärsamordning 

Läkare i Världen arbetar för alla människors lika rätt till hälso- och sjukvård. Nu söker vi en praktikant till vårt kansli i Stockholm, för att arbeta heltid under höstterminen 2018. Som praktikant hos oss arbetar du under stort personligt ansvar. Du kommer att arbeta med Läkare i Världens volontärsamordnare och avlasta hen med arbetsuppgifter rörande framförallt volontärsamordning, klinikutveckling och administration.

Om praktiktjänsten

Som praktikant på Läkare i Världen får du prova på många olika typer av arbetsuppgifter. I tjänsten ingår allt från politiskt researcharbete till direktkontakt med papperslösa och migranter i behov av vård. I de administrativa uppgifterna ingår bland annat att bearbeta statistik, sköta schemaläggning, svara på mejl och kommunicera internt. I tjänsten ingår även praktiskt arbete med logistik och samordning. Som praktikant på Läkare i Världen finns stora möjligheter att ta egna initiativ och bidra till att utveckla vårt arbete. Vi är en liten organisation med en omfattande verksamhet som är livsavgörande för många. Behoven är stora, resurserna begränsade.

Om dig

Vi söker dig som delar Läkare i Världens värderingar om att alla människor ska ha tillgång till vård och som har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Du tar eget ansvar, är noggrann och har förståelse för att på en liten organisation som Läkare i Världen kommer både kvalificerade och mindre kvalificerade arbetsuppgifter att ingå i praktiktjänsten.  Du trivs med att jobba i team och är van att möta människor i alla åldrar och med olika bakgrund.

Så ansöker du

Låter tjänsten intressant och tror du att du skulle trivas hos oss? Skicka din ansökan, inklusive personligt brev och CV till: ansokan@lakareivarlden.se

Kommunikation

Exempel på arbetsuppgifter är exempelvis politiskt researcharbete, sammanställa nyhetsbrev, extern kommunikation (sociala medier, hemsida). I tjänsten ingår även arbete med insamling och opinionsbildning.

Vi söker dig som:

– har erfarenhet av researcharbete

– är bra på att skriva intressanta texter

– studerar journalistik eller kommunikation

– kunskap om EU-rätt, folkrätt, mänskliga rättigheter, hälso- och sjukvårdslagen är meriterande

– kunskap om bildredigering, layout och trycksaksproduktion är meriterande

– språkkunskaper är meriterande

Generella önskemål för tjänsten

Vi söker dig som delar Läkare i Världens värderingar om att alla människor ska ha tillgång till vård och som har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Du trivs med att jobba i team och är van att möta människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Du tar eget ansvar, är noggrann och har förståelse för att på en liten organisation som Läkare i Världen kommer både kvalificerade och mindre kvalificerade arbetsuppgifter att ingå i praktiktjänsten.

Så ansöker du

Låter tjänsten intressanta och tror du att du skulle trivas hos oss? Skicka din ansökan, inklusive personligt brev och CV till: ansokan@lakareivarlden.se