Kommunikationspraktikant till våren

Läkare i Världen arbetar för alla människors lika rätt till hälso- och sjukvård. Nu söker vi en kommunikationspraktikant till vårt kansli i Stockholm, för vårterminen 2018.

 

Kommunikation

I denna praktiktjänst ingår många olika typer av arbetsuppgifter och kräver stort personligt ansvar. Du kommer att arbeta med Läkare i Världens kommunikationsansvarige.

 

Exempel på arbetsuppgifter är exempelvis politiskt researcharbete, sammanställa nyhetsbrev, extern kommunikation (sociala medier, hemsida). I tjänsten ingår även arbete med insamling och opinionsbildning.

Vi söker dig som:

– har erfarenhet av researcharbete

– är bra på att skriva intressanta texter

– studerar journalistik eller kommunikation

– kunskap om EU-rätt, folkrätt, mänskliga rättigheter, hälso- och sjukvårdslagen är meriterande

– kunskap om bildredigering, layout och trycksaksproduktion är meriterande

– språkkunskaper är meriterande

Generella önskemål för tjänsten

Vi söker dig som delar Läkare i Världens värderingar om att alla människor ska ha tillgång till vård och som har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Du trivs med att jobba i team och är van att möta människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Du tar eget ansvar, är noggrann och har förståelse för att på en liten organisation som Läkare i Världen kommer både kvalificerade och mindre kvalificerade arbetsuppgifter att ingå i praktiktjänsten.

Så ansöker du:

Låter tjänsten intressanta och tror du att du skulle trivas hos oss? Skicka din ansökan, inklusive personligt brev och CV till: ansokan@lakareivarlden.se 

 

Läkare i Världen är ett nätverk av internationella humanitära organisationer. Vi är en människorättsorganisation som arbetar genom påverkan och genom att ge konkret hjälp till människor i utsatta situationer, främst genom hälso- och sjukvårdsinsatser. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och har idag kontor i 15 länder. Tillsammans driver nätverket över 300 hälso- och sjukvårdsprojekt i mer än 70 länder.

Den svenska avdelningen arbetar för alla människors rätt till sjukvård i Sverige och på kansliet arbetar åtta anställda. Läkare i Världen driver en medicinsk klinik i Stockholm där vi erbjuder vård till personer som saknar tillgång till subventionerad vård i Sverige. Vi har också en juridisk rådgivning och psykosocial mottagning för papperslösa. Vi har också verksamhet i Uppsala, Umeå, Luleå, Örebro och Malmö. Stora delar av verksamheten baseras på ideellt arbete.