Sökes: två praktikanter till hösten

Läkare i Världen söker två praktikanter till hösten 2017. Den ena praktikanttjänsten är administrativ och den andra är inom kommunikation. Anmäl ditt intresse redan i dag!

Läkare i Världen arbetar för alla människors lika rätt till hälso- och sjukvård. Nu söker vi två praktikanter till vårt kansli i Stockholm, för höstterminen 2017.

Läkare i Världen är ett nätverk av internationella humanitära organisationer. Vi är en människorättsorganisation som arbetar genom påverkan och genom att ge konkret hjälp till människor i utsatta situationer, främst genom hälso- och sjukvårdsinsatser. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och har idag kontor i 15 länder. Tillsammans driver nätverket över 300 hälso- och sjukvårdsprojekt i mer än 70 länder.

Den svenska avdelningen arbetar för alla människors rätt till sjukvård i Sverige och på kansliet arbetar sex anställda. Läkare i Världen driver en medicinsk klinik i Stockholm där vi erbjuder vård till personer som saknar tillgång till subventionerad vård i Sverige. Vi har också en juridisk rådgivning och psykosocial mottagning för papperslösa. Stora delar av verksamheten baseras på ideellt arbete.

Som praktikant på Läkare i Världen finns stora möjligheter att ta egna initiativ och bidra till att utveckla vårt arbete. Vi är en liten organisation med en omfattande verksamhet som är livsavgörande för många. Behoven är stora, resurserna begränsade.

När och hur länge?

Praktikperioden startar i samband med terminsstart i slutet av augusti eller början av september (enligt överenskommelse) och pågår minst 20 veckor. För att göra praktik på Läkare i Världen måste du kunna tillgodoräkna dig all din tid hos oss i form av högskolepoäng. Praktiken är på 80-100 procent av heltid (beroende på din högskolas regler) och kvälls- och helgarbete kommer att ingå. Vårt kansli ligger i centrala Stockholm.

Om praktikanttjänst 1 – Kanslistöd

Denna tjänst innehåller många olika typer av arbetsuppgifter och kräver stort personligt ansvar.

I de administrativa uppgifterna ingår bland annat att bearbeta statistik, svara på mejl, uppföljning av patientärenden och kommunicera internt. Du har mycket kontakt med de patienter vi möter som ofta har stora behov av hjälp med information om och hänvisning till olika instanser inom vården, myndigheter mm.

Du kommer även ha kontakt med våra volontärer och stötta kliniksamordnaren i hens arbete med att samordna och utveckla den medicinska kliniken, där ingår t.ex. bemanning, schemaläggning mm.

Vi söker dig som:

– studerar socionomutbildning, beteendevetenskap, juridik, statsvetenskap, hälsovetenskap, medicin, socialt arbete, mänskliga rättigheter eller liknande

– är noggrann och strukturerad

– har erfarenhet av socialt arbete är meriterande

– har kunskap om EU-rätt, folkrätt, mänskliga rättigheter, hälso- och sjukvårdslagen är meriterande

– språkkunskaper är meriterande, i synnerhet rumänska, då många patienter vi möter talar det

 

Praktikanttjänst 2 – Kommunikation

I denna praktiktjänst ingår många olika typer av arbetsuppgifter och kräver stort personligt ansvar. Du kommer att arbeta med Läkare i Världens kommunikationsansvarige och avlasta hen med arbetsuppgifter rörande framförallt research, kommunikation och opinionsbildning.

Exempel på arbetsuppgifter är exempelvis politiskt researcharbete, sammanställa nyhetsbrev, extern kommunikation (sociala medier, hemsida). I tjänsten ingår även arbete med insamling och opinionsbildning.

Vi söker dig som:

– har erfarenhet av researcharbete

– är bra på att skriva intressanta texter

– studerar journalistik eller kommunikation

– kunskap om EU-rätt, folkrätt, mänskliga rättigheter, hälso- och sjukvårdslagen är meriterande

– kunskap om bildredigering, layout och trycksaksproduktion är meriterande

– språkkunskaper är meriterande

Generella önskemål för båda tjänsterna

Vi söker dig som delar Läkare i Världens värderingar om att alla människor ska ha tillgång till vård och som har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Du trivs med att jobba i team och är van att möta människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Du tar eget ansvar, är noggrann och har förståelse för att på en liten organisation som Läkare i Världen kommer både kvalificerade och mindre kvalificerade arbetsuppgifter att ingå i praktiktjänsten.

Så ansöker du:

Låter tjänsterna intressanta och tror du att du skulle trivas hos oss? Skicka din ansökan, inklusive personligt brev och CV till: ansokan@lakareivarlden.se Uppge vilken/vilka av tjänsterna du är intresserad av att söka som ämne.