Stöd oss

Din hjälp är ovärderlig för oss

Läkare i Världen är en ideell organisation som drivs med hjälp av donationer från allmänheten. Varje år hjälper vi mellan 1 000 – 2 000 utsatta människor med medicinsk vård, psykosocialt stöd och juridisk rådgivning.

Din gåva bidrar till att vi kan hjälpa de personer som saknar tillgång till subventionerad vård i Sverige. Tusentals utsatta människor har under åren fått gratis vård och mediciner på vår klinik tack vare donationer. Ditt bidrag hjälper oss även i vårt arbete på vår psykosociala mottagning samt på vår juridiska rådgivning där vi erbjuder papperslösa personer samtalsstöd och hjälp med att driva asylprocesser. Varje år bidrar vi till att många människor får en chans till ett nytt och tryggare liv i Sverige. Ditt bidrag gör skillnad!

Bli månadsgivare här!

Läkare i Världen har ett 90-konto. För dig som givare är det en bekräftelse på att insamlingen sköts på ett ansvarsfullt sätt och att pengarna går till ändamålet utan oskäliga kostnader. Vi kontrolleras av Svensk insamlingskontroll och är sedan 2010 medlemmar i FRII.

Välkommen att vara med och göra världen mänskligare!

Du som vill engagera dig för Läkare i Världen kan göra det på många olika sätt. Vi tar löpande emot anmälningar från personer som vill vara med och göra världen lite bättre. Genom att bli volontär hos oss bidrar du till vår kamp för allas rätt till vård. Det är tack vare alla våra fantastiska volontärer som vi kan utföra vårt arbete och hjälpa de som är mest utsatta.

Alla läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, jurister, tolkar och psykologer inom Läkare i Världens verksamheter arbetar ideellt. Just nu söker vi speciellt efter tolkar som pratar rumänska, bulgariska, georgiska och ryska samt efter volontärer till våra mobila kliniker.

Våra olika verksamhetsgrenar – den medicinska, den juridiska och den psykosociala – behöver personer med olika yrkeskompetens såväl som personer som kan organisera och samordna. Alla våra verksamheter är i stort behov av tolkar.

När du har anmält dig som volontär kommer du att bli inbjuden till ett introduktionsmöte där vi berättar om Läkare i Världen och på vilket sätt just vi arbetar. Vill du fortfarande vara volontär för oss kommer du att behöva skriva på ett volontärkontrakt där du bland annat lovar att inte sprida privat, och ibland känslig information, som du får del av som volontär till obehöriga. Sen är det bara att boka sig på pass. Den eller de första gångerna vill vi gärna att du arbetar tillsammans med andra som har mer erfarenhet och vi vill därför att du anger att det är ett intropass.

Välkommen!

Bli medlem här!

 

Anmäl dig till volontär i Stockholm

Anmäl dig till volontär i Uppsala

Anmäl dig till volontär i Skåne

Anmäl dig till volontär i Norrbotten

Anmäl dig till volontär i Västerbotten

Anmäl dig till volontär i Örebro

 

 

Är du redan volontär kan du logga in på volontärsidan här och bland annat boka dig på pass.

Till volontärsidan