Anna, besökare

”Jag kom ikväll för att några släktingar till mina inneboende behövde hjälp att hitta till kliniken. Men det tar tid att samordna med alla för att komma iväg. Ingen vill såklart gå smutsig till doktorn så först kom alla hem till mig och duschade och åt mat och fick lite andra kläder.”

”Läkare i Världens volontärer är väldigt snälla och det är de mest fantastiska för de som kommer till kliniken. Många är vana vid att bli lurade och diskriminerade i vården. Jag beundrar volontärernas tålamod och brinnande intresse för patienterna. De får höra massa förtvivlade berättelser och lyssnar tålmodigt. Det är deras kärlek till människor och deras tålamod jag beundrar mest. De försöker verkligen sitt yttersta för att hjälpa och jag förstår att det är svårt då många är väldigt sjuka”

”I övrigt gör jag det jag kan med mina begränsade kunskaper och utrustning. Jag pratar med människor – ALLA människor. Det är folk som missbrukar, som tigger eller är sjuka. De som sitter ute som jag känner brukar jag plåstra om och vet jag att de har diabetes brukar jag testa blodsocker och sen kan man ju alltid dela med sig av kramar och skratt. Livet ute på stan när du på något sätt hamnat utanför systemet är inte lätt, men lite medmänsklighet gör det lite lättare. Så – mer kärlek till folket ”