Eliot Wieslander är ny generalsekreterare för Läkare i Världen

– Läkare i Världen behövs mer än någonsin i Sverige just nu. Det är klart att det är ett drömjobb att få leda en organisation som gör så mycket nytta!

Det säger Eliot Wieslander, nytillträdd generalsekreterare på Läkare i Världen.
Att Läkare i Världen är en liten organisation i ett stort sammanhang är en av de många saker som lockar henne. Efter att ha varit tillförordnad sedan i augusti tillträder Eliot Wieslander tjänsten som generalsekreterare och efterträder därmed Johannes Mosskin som haft posten sedan 2013.

– Min viktigaste uppgift nu är att se till att Läkare i Världen fortsätter vara en tydlig röst när utmaningarna för alla människors rätt till hälsa ser ut som de gör, säger Eliot Wieslander.

Eliot har en lång bakgrund inom folkrörelsesverige och har gedigen kunskap kring rättighetsperspektiv och utveckling av ideella organisationer. Hon kommer nu att leda organisationens arbete och utvidgning med fler lokala grupper och nya program, t ex inom sexuella rättigheter och hälsa samt barns rätt till vård.

– Vi är oerhört glada över att kunna välkomna Eliot som generalsekreterare, säger Gustaf Vahlne som är ordförande i Läkare i Världen. Med sina ledarerfarenheter och breda kunskaper är jag övertygad om att hon är rätt person att leda verksamheten med de stora utmaningar vi står inför.

För ytterligare information och kommentarer, vänligen kontakta:

Gustaf Vahlne, ordförande: 0707-70 01 87

Eliot Wieslander, generalsekreterare: 0736-73 16 63

Stockholm 2015-12-02

FAKTA:
Namn: Eliot Wieslander
Bor: Stockholm
Familj: Gift och tre barn
Gör på fritiden: Engagerad i Rugbylaget Berserkers och lajvar
Bakgrund: Innan Eliot blev tillförordad på Läkare i världen arbetade hon åt Sveriges Konsumenter och dessförinnan Handikappförbunden. Hon är tidigare ordförande för Sverok.
Aktuell som: Ny generalsekreterare för Läkare i Världen 

Om Läkare i Världen

Läkare i Världen är del av den internationella människorättsorganisationen Medécins du Monde – Doctors of the World som driver över 300 projekt i över 70 länder. I Sverige driver organisationen frågan om vård och hälsa för utsatta EU-medborgare och papperslösa. MdM bildades 1980 och Läkare i Världen, den svenska organisationen, firar 25-årsjubileum nästa år. För mer information, besök gärna www.lakareivarlden.se