Vi söker medarbetare

Läkare i Världen söker en driven medarbetare för att utveckla vår insamlingsverksamhet. Vi letar efter dig som är strukturerad, är bra på att samordna människor och att ta initiativ. Du ska ha erfarenhet av kommunikation och insamling och vi fäster stor vikt vid att du delar organisationens antidiskriminerande värdegrund.

Du har troligen ett stort intresse för frågor som rör migration eller vård till marginaliserade människor sedan tidigare och kanske redan arbetar/har du arbetat i någon liknande ideell förening. Tjänsten är kopplad till hela vår verksamhet – både internationellt och i Sverige, men har fokus på den verksamhet vi driver här. I arbetet ingår:

Skapa insamlingskampanjer och strategier från idé till genomförande

Samordna volontärer och ta fram det som behövs för att de ska kunna göra insamling

Insamling från organisationer, fonder och institutionella givare

Att bygga upp långsiktiga företagssamarbeten

Rapportering och uppföljning av insamling enligt Friis och SFIs riktlinjer

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utåtriktad, har både relevant erfarenhet och utbildning vad gäller insamling och kommunikation. Det hjälper om du är van att arbeta i ideella organisationer eller en byrå som jobbat mycket med insamling i denna form, särskilt eftersom du bör ha ett eget nätverk inom kommunikation/insamling. Kan du själv producera kampanjmaterial och skriva slagkraftigt – både för textmaterial och tal/film – är det utmärkt.

Ett stort intresse för samhällsfrågor och engagemang för mänskliga rättigheter ökar dina chanser att trivas hos oss. Utmärkta kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska är ett krav. Det är meriterande att du har andra språkkunskaper också. Vi arbetar aktivt för mångfald på arbetsplatsen och har ett normkreativt arbetssätt både vad gäller funktionsvariationer och andra diskrimineringsgrunder. De flesta som idag arbetar inom organisationen identifierar sig som kvinnor och vi ser gärna personer med annan könsidentitet som sökanden.

Hur du är som person är viktigt för oss. Vi söker en person som är en lagspelare och dessutom ordningsam. Du fullföljer vad du påbörjat, är lyhörd och initiativrik. Vi har en stor bredd i verksamheten och det är många volontärer inblandade på flera platser. Vi arbetar mycket för att få till en bra social arbetsmiljö och det är nödvändigt att du också vill vara med och ta ansvar för den.

Arbetstid/Varaktighet

Tjänsten är heltid tillsvidare med 6 månaders provanställning. Tillträde 1 mars 2017 eller enligt överenskommelse.

Lön

Efter överenskommelse men vi vill att du anger ett anspråk redan i ansökan. Vi har kollektivavtal med KFO/Unionen.

Ansökan

Då är välkommen att skicka din ansökan med ordet Insamlingsansvarig i ämnesraden till ansokan@lakareivarlden.se. Vi vill att du skickar med ett personligt brev till där du svarar på vad du ser som det mest intressanta med att arbeta för Läkare i världen. Vi vill också att du bifogar ett kortfattat CV med dina relevanta erfarenheter.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande och vill ha din ansökan senast 15 februari.

Om oss

Läkare i världen/Médecins du Monde är en religiöst och partipolitiskt obunden människorättsorganisation. Vi arbetar med att förbättra de mest utsatta människornas tillgång till hälso- och sjukvård i enlighet med FNs deklarationer för de mänskliga rättigheterna. I Sverige arbetar vi främst med påverkan och opinionsbildning samt genom att ge sjuk- och tandvård samt juridisk rådgivning och psykosocialt stöd till dem som står utanför de vanliga systemen.

Läs mer om Läkare i världen på www.lakareivarlden.se

Har du frågor om själva tjänsten är du välkommen att kontakta via telefon på 08-6646687