Praktik hos oss under HT 2019!

Vi söker praktikanter inom två områden för höstterminen, volontärsamordning och kommunikation.

 

Volontärsamordning ht 2019
Läkare i Världen arbetar för alla människors lika rätt till hälso- och sjukvård. Nu söker vi en praktikant till vårt kansli i Stockholm. Som praktikant hos oss arbetar du under stort personligt ansvar. Du kommer att arbeta med i nära samarbete med Läkare i Världens koordinator och med arbetsuppgifter som främst rör samordningen av volontärer, verksamhetsutveckling samt administration.

Om praktiktjänsten
Som praktikant på Läkare i Världen får du prova på många olika typer av arbetsuppgifter. I tjänsten ingår allt från politiskt researcharbete till direktkontakt med papperslösa och migranter i behov av vård. I de administrativa uppgifterna ingår bland annat att bearbeta statistik, sköta schemaläggning, svara på mejl och kommunicera internt. I tjänsten ingår även praktiskt arbete med logistik och samordning. Som praktikant på Läkare i Världen finns stora möjligheter att ta egna initiativ och bidra till att utveckla vårt arbete. Vi är en liten organisation med en omfattande verksamhet som är livsavgörande för många. Behoven är stora, resurserna begränsade. Våra kliniker har verksamhet på kvällar så du kommer behöva vara i tjänst i snitt en kväll per vecka.

 

Om dig
Vi söker dig som delar Läkare i Världens värderingar om att alla människor ska ha tillgång till vård och som har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Du tar eget ansvar, är noggrann och har förståelse för att på en liten organisation som Läkare i Världen kommer både kvalificerade och mindre kvalificerade arbetsuppgifter att ingå i praktiktjänsten. Du trivs med att jobba i team ochär van att möta människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Det är en fördel om du tidigare erfarenheter inom vården eller ideell sektor.

 

Så ansöker du
Låter tjänsten intressant och tror du att du skulle trivas hos oss? Skicka din ansökan, inklusive personligt brev och CV till: ansokan@lakareivarlden.se

 

Kommunikation och insamling ht 2019
Läkare i Världen arbetar för alla människors lika rätt till hälso- och sjukvård. Vårt opinionsbildande där vi visar hur verkligheten faktiskt ser ut är en central del av verksamheten. Nu söker vi en praktikant till vårt kansli i Stockholm. Som praktikant hos oss arbetar du under stort personligt ansvar. Du kommer att arbeta med kommunikation i digitala medier, samordning av event samt insamling.

Exempel på arbetsuppgifter är exempelvis skapa bilder, filmer,  politiskt researcharbete, hemsidan och skriva nyhetsbrev.

Vi söker dig som:
Kan adobesviten, främst Photoshop, Indesign och Premier Pro.
Är intresserad av att skapa material för sociala medier inom våra profilfrågor
Är driven och initiativrik
Har erfarenhet av researcharbete
Är bra på att skriva intressanta texter på svenska och engelska
Är intresserad av att kommunicera kring folkrätt och mänskliga rättigheter med utgångspunkt i de mänskliga berättelserna. Har du kunskap om hälso- och sjukvårdsfrågor kommer det att hjälpa dig.

Vi tror att du studerar inom kommunikation eller journalistik men självklart kan andra utbildningar vara relevanta.

 

Generella önskemål för tjänsten
Vi söker dig som delar Läkare i Världens värderingar om att alla människor ska ha tillgång till vård och som har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Du tar eget ansvar, är noggrann och har förståelse för att på en liten organisation som Läkare i Världen kommer både kvalificerade och mindre kvalificerade arbetsuppgifter att ingå i praktiktjänsten.

Så ansöker du
Låter tjänsten intressanta och tror du att du skulle trivas hos oss? Skicka din ansökan, inklusive personligt brev och CV till: ansokan@lakareivarlden.se