Programansvarig för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) samt smittskydd

Programansvarig för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) samt smittskydd

Läkare i världen söker en driven medarbetare som vill förstärka vårt politiska och praktiska arbete. Vi letar efter dig som är strukturerad och är bra på att samordna människor och verksamheter. Du bör ha erfarenhet av sexualpolitik och vi fäster stor vikt vid att du delar organisationens antidiskriminerande värdegrund.

Du har arbetat med frågor som rör SRHR eller överförbara sjukdomar tidigare och kanske redan arbetar/har du arbetat i någon liknande ideell förening. Arbetet är kopplat till hela vår verksamhet, både inåt och utåtriktat, men har fokus på de projekt vi driver inom området. I tjänsten ingår att:

  • Samordna våra verksamheter och projekt inom området

Hålla i nätverk med våra samarbetspartners

Ansvarar för att uppdatera rutiner och information både externt och internt

Arbeta med rapporter och kunskapsunderlag

Viss arbetsledning och uppföljning

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utåtriktad, har både relevant erfarenhet och utbildning och som helst är van av att arbeta i ideella organisationer. Ett stort intresse för samhällsfrågor och engagemang för mänskliga rättigheter ökar dina chanser att trivas hos oss. Utmärkta kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska är ett krav. Vi ser gärna att du har andra språkkunskaper också. Vi arbetar aktivt för mångfald på arbetsplatsen och har ett normkreativt arbetssätt både vad gäller funktionsvariationer och andra diskrimineringsgrunder. De flesta som idag arbetar inom organisationen identifierar sig som kvinnor och vi ser gärna personer med annan könsidentitet som sökanden.

Vi lägger stor vikt vid hur du är som person. Vi söker en person som är en lagspelare och dessutom ordningsam. Du fullföljer vad du påbörjat, är lyhörd och initiativrik. Vi har en stor bredd i verksamheten och det är många volontärer inblandade på flera platser. Det är därför viktigt att du inte bara klarar att ha många bollar i luften utan att du tycker om en varierad men ibland hektisk verksamhet. Vi arbetar mycket för att få till en bra social arbetsmiljö och det är nödvändigt att du också vill vara med och ta ansvar för den.

Information

Läkare i världen/Médecins du Monde är en religiöst och partipolitiskt obunden människorättsorganisation. Vi arbetar med att förbättra de mest utsatta människornas tillgång till hälso- och sjukvård i enlighet med FNs deklarationer för de mänskliga rättigheterna. Läkare i världen finns över hela världen och den svenska organisationen arbetar främst nationellt genom påverkan och opinionsbildning samt genom att ge sjuk- och tandvård samt juridisk rådgivning och psykosocialt stöd till dem som står utanför de vanliga systemen.

Läs mer om Läkare i världen på www.lakareivarlden.se Arbetstid/Varaktighet

Tjänsten är en heltids projektanställning till december 2017 med möjlighet till förlängning. Vi tillämpar tre månaders provanställning. Tillträde snarast.

Lön

Efter överenskommelse men vi vill att du anger ett anspråk redan i ansökan. Vi har kollektivavtal med KFO/Unionen.

Ansökan

Vi vill att du ansöker genom att skicka ett personligt brev till malin@peoplepartner.se där du svarar på vad du ser som det mest intressanta med att arbeta för Läkare i världen och uppger ett löneanspråk. Vi vill också att du bifogar ett kortfattat CV med dina relevanta erfarenheter. Skriv ”Läkare i världen” i ämnesraden.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande.