Praktikanter till våren

Nu söker vi praktikanter till vårterminen 2019. Just nu har vi möjlighet att ta emot tre praktikanter på vårt kansli i Stockholm. Arbetsuppgifterna finns inom tre områden: den operativa verksamheten i Stockholm, kommunikation och insamling nationellt och internationellt samt den övergripande ledningen och vår internationella verksamhet. 

i Världen är ett nätverk av internationella humanitära organisationer. Vårt syfte är att hjälpa människor i utsatta situationer, främst genom hälso- och sjukvårdsinsatser. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och har idag kontor i 15 länder. Tillsammans driver nätverket över 300 hälso- och sjukvårdsprojekt i mer än 70 länder. Stora delar av verksamheten baseras på ideellt arbete. Läkare i Världen driver en medicinsk klinik i Stockholm där vi erbjuder vård till personer som saknar tillgång till subventionerad vård i Sverige. Vi har också en juridisk asylrådgivning och psykosocial mottagning.

Volontärsamordning 

Läkare i Världen arbetar för alla människors lika rätt till hälso- och sjukvård. Nu söker vi en praktikant till vårt kansli i Stockholm. Som praktikant hos oss arbetar du under stort personligt ansvar. Du kommer att arbeta med i nära samarbete med Läkare i Världens koordinator och med arbetsuppgifter som främst rör samordningen av volontärer, verksamhetsutveckling samt administration.

Om praktiktjänsten

Som praktikant på Läkare i Världen får du prova på många olika typer av arbetsuppgifter. I tjänsten ingår allt från politiskt researcharbete till direktkontakt med papperslösa och migranter i behov av vård. I de administrativa uppgifterna ingår bland annat att bearbeta statistik, sköta schemaläggning, svara på mejl och kommunicera internt. I tjänsten ingår även praktiskt arbete med logistik och samordning. Som praktikant på Läkare i Världen finns stora möjligheter att ta egna initiativ och bidra till att utveckla vårt arbete. Vi är en liten organisation med en omfattande verksamhet som är livsavgörande för många. Behoven är stora, resurserna begränsade. Våra kliniker har verksamhet på kvällar så du kommer behöva vara i tjänst i snitt en kväll per vecka.

Om dig

Vi söker dig som delar Läkare i Världens värderingar om att alla människor ska ha tillgång till vård och som har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Du tar eget ansvar, är noggrann och har förståelse för att på en liten organisation som Läkare i Världen kommer både kvalificerade och mindre kvalificerade arbetsuppgifter att ingå i praktiktjänsten.  Du trivs med att jobba i team och är van att möta människor i alla åldrar och med olika bakgrund.

Så ansöker du

Låter tjänsten intressant och tror du att du skulle trivas hos oss? Skicka din ansökan, inklusive personligt brev och CV till: ansokan@lakareivarlden.se

Kommunikation och insamling

Läkare i Världen arbetar för alla människors lika rätt till hälso- och sjukvård. Vårt opinionsbildande där vi visar hur verkligheten faktiskt ser ut är en central del av verksamheten. Nu söker vi en praktikant till vårt kansli i Stockholm. Som praktikant hos oss arbetar du under stort personligt ansvar. Du kommer att arbeta med i nära samarbete med Läkare i Världens kommunikatör och med arbetsuppgifter som främst rör kommunikation i digitala medier, samordning av event samt insamling.

Exempel på arbetsuppgifter är exempelvis politiskt researcharbete, sammanställa nyhetsbrev, extern kommunikation (sociala medier, hemsida). 

Vi söker dig som:

– har erfarenhet av researcharbete

– är bra på att skriva intressanta texter på svenska och engelska

– är intresserad av att kommunicera kring folkrätt och mänskliga rättigheter med utgångspunkt i de mänskliga berättelserna. Har du kunskap om hälso- och sjukvårds frågor kommer det att hjälpa dig.

– kunskap om bildredigering, layout och trycksaksproduktion samt god kunskap i fler språk än svenska och engelska är meriterande.

Vi tror att du studerar inom journalistik eller kommunikation men självklart kan andra utbildningar vara relevanta. 

Generella önskemål för tjänsten

Vi söker dig som delar Läkare i Världens värderingar om att alla människor ska ha tillgång till vård och som har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Du trivs med att jobba i team och är van att möta människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Du tar eget ansvar, är noggrann och har förståelse för att på en liten organisation som Läkare i Världen kommer både kvalificerade och mindre kvalificerade arbetsuppgifter att ingå i praktiktjänsten.

Så ansöker du

Låter tjänsten intressanta och tror du att du skulle trivas hos oss? Skicka din ansökan, inklusive personligt brev och CV till: ansokan@lakareivarlden.se 

Praktikant inom övergripande funktionerna 

Du har i denna tjänst ett direkt samarbete med generalsekreterare och övriga ledningsgrupp, deltar i möten och samordnar delar av vårt samarbete inom det internationella nätverket.

Detta är en tjänst där många olika bakgrunder kan vara relevanta och vi uppmuntrar dig som är intresserad av internationella relationer och som är intresserad av att få se alla delar av en organisation, från att svara i telefon till att delta i högnivåmöten att ansöka genom att skriva ett personligt brev med vad du tycker skulle vara mest spännande med detta samt där du beskriver varför du tror att du passar bäst för rollen.

Du skickar detta till ansokan@lakareivarlden.se tillsammans med ett kort CV.