Sukru

Sukru är en av Läkare i Världens volontärer. Här kan du läsa mer om honom och hans upplevelse av att vara volontär. #Facesofliv

“Jag är utbildad radiolog och hade ett medicinskt företag i Istanbul innan jag kom till Sverige som asylsökande, i slutet av augusti. Jag har volontärjobbat med ungefär samma saker i Turkiet. Jag var del av en liknande organisation men där reste bland annat till ett par länder i Afrika och utförde vård.”

“När jag kom till Sverige så ville jag fortsätta att engagera mig volontärt, så jag sökte på nätet och hittade Läkare i Världen. Jag tänkte att där skulle jag kunna göra nytta tillsammans med ett gäng vänner som alla är medicinskt utbildade från Turkiet.”

“Här har jag hjälpt människor med grundläggande medicinska behov. Förra veckan var det cirka 25 patienter. Vissa hade tandproblem och andra hade smärtor som exempelvis huvudvärk, så vi gav dem smärtstillande. Vi tog även blodtryck och liknade.”

“Det är stor skillnad mellan hur det funkar här och i Turkiet. I Turkiet så är många biståndsorganisationer mest prat och ingen verkstad så jag är väldigt imponerad av hur mycket alla på Läkare i Världen åstadkommer. Alla gör så mycket de kan med de resurserna som finns.”

“Det jag tycker om mest är dock att volontärerna ler åt alla som kommer genom dörren. Oavsett var de kommer ifrån eller vilka de är, så behandlar volontärerna dem som om de vore statsministrar! Det är verkligen det bästa. Det imponerade på mig och jag vill vara en del av det. Om jag behövs här så gör jag vad som krävs för att hjälpa till.”