Nu söker vi på Läkare i Världen dig som vill arbeta som

Nationellt ansvarig för SRHR och smittskydd  

Vill du jobba på en organisation som dagligen arbetar för människors rättighet till hälsa? Brinner du för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter och vill omsätta dina kunskaper i praktiken? Trivs du med att leda projekt och ta ett stort eget ansvar? Då är detta rollen för dig. 

 

Om dig

  • Vi söker dig som är driven, självständig och har god förståelse om planering, uppföljning, utvärdering och lärande samt att utveckla projekt. 
  • Du har en masterexamen inom globala studier, internationell hälsa eller motsvarande relevant akademisk examen. 
  • Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet och vi ser gärna att du har arbetat inom ideell sektor eller inom vården tidigare. 
  • Du är sakkunnig inom området sexuell hälsa och rättigheter och har erfarenhet av att arbeta med preventiva program. 
  • Du är van vid att möta människor i svåra situationer och kan ta dig an utmaningar. 
  • Du är flexibel och tycker om att arbeta i team, samtidigt som du kan ta ett stort eget ansvar. 

 

Om tjänsten

I din roll kommer du att vara ansvarig för att leda ett större och flera mindre projekt med fokus på SRHR. Du kommer att driva existerande projekt, samt utforma nya. Ditt huvudansvar ligger i ett projekt som innefattar STI/hivprevention och som spänner nationellt, men du kommer även att ha kontakt med våra internationella kontor. I din roll kommer du ingå i ett multiprofessionellt team och handledning av praktikant ingår i tjänsten. Erfarenhet av att skriva ansökningar är meriterande. 

Tjänsten är ett graviditetsvikariat på heltid för perioden 1 februari 2020 (eller efter överenskommelse) till 31 december 2020 med möjlighet till förlängning. Arbetstid 38 h/vecka. 

 

Om Läkare i Världen 

Läkare i Världen Sverige grundades 1991 och är en del av det internationella nätverket Médecins du Monde. Vi är en ideell organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. Läkare i Världen har 90-konto och följer Svensk Insamlingskontrolls regler för insamling.

Vi är en icke-diskriminerande arbetsplats och värnar om att hålla en god arbetsmiljö. Vi sitter på centralt läge på Kungsholmen, där vi också har vår medicinska mottagning som är öppen en kväll i veckan och som drivs av våra volontärer. 

 

Ansök senast

Varmt välkommen att skicka din ansökan till ansokan@lakareivarlden.se och märk den med ”Nationellt ansvarig SRHR” senast 20 januari 2020. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta personalansvarig Lena Thurang, gärna på e-post till: lena.thurang@lakareivarlden.se