Nu söker vi på Läkare i Världen dig som vill arbeta som

Kommunikationsansvarig

Är mänskliga rättigheter, jämställdhet och rättvisa något som engagerar dig? Trivs du med att arbeta i en organisation med en engagerande kultur och ambitiösa kollegor där du kan få möjlighet att påverka och göra skillnad? Då kan detta vara rollen för dig! 

Nu söker Läkare i Världen en kommunikationsansvarig.

Vill du vara med och skapa vår framtida kommunikationsstrategi och driva vårt dagliga kommunikationsarbete? I vårt arbete med några av de mest utsatta möter vi många berättelser. Vi vill att du är med och sprider dem och samtidigt gör oss och det vi gör mer känt.

Läkare i Världen  är en del av det internationella humanitära nätverket Médecins du Monde (MdM) som har sin utgångspunkt i den mänskliga rätten till hälsa på lika villkor. I Sverige bistår vi utsatta människor med hälso- och sjukvårdsinsatser och juridisk rådgivning samt stöttar verksamheter i mer än 70 länder. En stor del av vårt arbete är påverkansarbete för allas rätt till vård. Vårt kontor finns i centrala Stockholm.

Trivs du  med att arbeta i en organisation med en engagerande kultur, ambitiösa kollegor, som är i en utvecklingsfas och där du kan göra verklig skillnad så kan detta vara rollen för dig.

 

Vad ska du göra?

Som kommunikationsansvarig på LiV har du en övergripande roll inom ditt ansvarsområde.

  • Du leder arbetet med LiV:s kommunikation och kommer så småningom att leda det team som vi ska bygga upp och som arbetar med kommunikation.
  • Du är den centrala kontaktpersonen för personer anställda på LiV, både på kontoret i Stockholm och regionalt och i det internationella nätverket vad gäller kommunikation.
  • Du kommer även stötta organisationen med material och informationsinsatser för vårt arbete, både nationellt och regionalt.
  • Din närmaste kollega är vår insamlingsansvariga. Tillsammans planerar ni kampanjer och insamlingsmaterial.
  • I tjänsten ingår budgetansvar och det övergripande ansvaret för LiV:s kommunikationskanaler och verktyg inklusive insamling av vittnesmål och annan information som vi bygger vårt påverkansarbete med.
  • I rollen ingår att vara delaktig i att organisera evenemang, både externa och interna.
  • Du har möjlighet att ingå i olika nätverk för din egen kompetensutveckling och du kommer ingå i LiV:s internationella kommunikatörsnätverk.
  • Du kommer också att ansvara för framställning och implementering av LiV:s kommunikationsmål, i samarbete med generalsekreteraren.

 

Vem är du?

Vi söker dig som vill utveckla kommunikationen på en mindre organisation. Du brinner för att göra oss synliga på ett tydligt och trovärdigt sätt och går igång på att få vara med och utforma verksamheten. Du är, åtminstone i början, vår enda kommunikatör och det innebär att arbetsuppgifterna varierar mellan stor och smått, mellan strategi och uppdatering av status på FB. Det gör att du behöver ha en god förmåga att prioritera, kunna ta snabba bollar och ha en god planering.

Vi tror att du har arbetat som kommunikatör i några år. Du har troligen ledarerfarenhet och erfarenhet av att bygga kommunikationsstrategier. Du delar våra värderingar och tror på alla människors lika rätt till en god hälsa.

Rollen ställer krav på din samarbetsförmåga samtidigt som du kommer att få chans att förverkliga dina strategier och har stora möjligheter att göra skillnad på riktigt.
Du besitter en vilja att tillsammans med dina kollegor i LiV driva verksamheten framåt och bygga en kommunikation som håller och bär verksamheten.

 

Ansökan och villkor

Tjänsten är heltid med sex månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning och vi vill att du anger ett anspråk redan i ansökan. Vi har kollektivavtal med KFO/Unionen – Akademikerförbunden.

Du är välkommen att skicka din ansökan inklusive CV och personligt brev till ansokan@lakareivarlden.se. Märk din ansökan med ordet Kommunikationsansvarig i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är 30 januari 2020, vi kommer kalla till intervjuer löpande så vänta inte med att skicka din ansökan. Tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

 

Om organisationen

Läkare i Världen Sverige är en del av det internationella nätverket Médecins du Monde. Vi är en ideell organisation, partipolitiskt och religiöst obundna och har som utgångspunkt att tillgång till bästa möjliga hälsa är en mänsklig rättighet. Läkare i Världen har 90-konto och följer Svensk Insamlingskontrolls regler för insamling.

Läs mer här https://lakareivarlden.se

Har du frågor om själva tjänsten är du välkommen att kontakta personalansvarig Lena Thurang, gärna via e-post på lena.thurang@lakareivarlden.se.