Volontärsamordnare i Örebro

Nu söker Läkare i Världen dig som älskar att vara spindeln i nätet, som har god organisatorisk förmåga och som brinner för mänskliga rättigheter. Vi söker två personer som vill jobba halvtid, en till Luleå och en till Örebro.

Om tjänsten

Som volontärsamordnare har du en övergripande roll i regionen du arbetar inom. Du är den centrala kontaktpersonen för volontärerna i regionen, den nationella projektledaren och lokala samarbetspartners.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna finns inom tre områden: administration, volontärkontakt och uppsökande verksamhet. Din uppgift blir att underlätta för volontärer att ta ansvar i verksamheten, att peppa volontärer, schemaläggning, göra uppföljning av verksamheten, att samordna utbildning för volontärer med mera. Vad tjänsten kommer att innehålla exakt beror på vad som behövs i den lokala kontexten.

Du kommer att vara delaktig i lokal omvärldsbevakning, projektrapportering och lokalt insamlingsarbete.

Om dig

Du är en driven organisatör som har erfarenhet av att jobba med frivilliga. Du har förhoppningsvis tidigare erfarenhet av att driva projekt inom frivilligsektorn. Du gillar att ha varierande arbetsuppgifter och stundtals hög arbetsbelastning.

Du kommer att arbeta utan anställda kollegor på plats, vilket innebär att du behöver ha stor förmåga att arbeta självständigt. Utbildningsbakgrund är mindre viktigt, vi söker dig som är en social doer och som är en fena på administration.

Om du har kunskaper inom medicin, hälsofrämjande arbete, SRHR, smittskydd, hivprevention eller mänskliga rättigheter är detta ett plus. Det är också ett plus om du pratar fler språk än svenska och engelska, men det är inget krav.

Har du erfarenhet från frivilligarbete eller arvoderade uppdrag hos någon av våra samarbetsorganisationer, såsom RFSU, Convictus, Crossroads eller liknande verksamhet är det ett plus, eller om du i nuläget är volontär för Läkare i Världen är detta självfallet en merit. Det är också ett plus om du har kunskap och erfarenhet av att jobba med målgruppen, eller om du har språkkunskaper inom de språk som målgruppen talar.

Om projektet FRISK

Du kommer huvudsakligen arbeta i ett projekt som heter FRISK (Fattigas rätt i svensk kontext), som fokuserar på att skapa lokala samarbeten med organisationer som möter målgruppen samt organisationer som arbetar med sexuell hälsa, för att kunna öka kunskapen hos målgruppen om frågor som rör hälsa i ett helhetsperspektiv.  Vi kommer att jobba med uppsökande arbete riktat till målgruppen, erbjuda enskilda hälsosamtal, samt gruppsamtal om hälsa och sexualitet. Projektet syftar också till att öka kunskaperna om vår målgrupp och dess behov hos våra samarbetsorganisationer. Projektet är finansierat av Fonden för dem som har det sämst ställt (FEAD), som är ett EU-program. Målgruppen för projektet är främst EU-medborgare och tredjelandsmedborgare.

Om Läkare i Världen

Läkare i Världen/Médecins du Monde är en religiöst och partipolitiskt obunden människorättsorganisation. Vi arbetar med att förbättra de mest utsatta människornas tillgång till hälso- och sjukvård i enlighet med FN:s deklarationer för de mänskliga rättigheterna. Rätten till hälsa är en grundläggande mänsklig rättighet. Läkare i Världen finns över hela världen och den svenska organisationen arbetar främst nationellt genom påverkan och opinionsbildning samt genom att ge sjuk- och tandvård samt juridisk rådgivning och psykosocialt stöd till dem som står utanför de vanliga hälsosystemen.

Om anställningen

Tjänsterna är visstidsanställningar fram till och med den 31 augusti 2018, och motsvarar 50 procent av heltid, alltså ca 19 timmar per helgfri vecka. Arbetstiden är oreglerad. Tillträde snarast.

Ansökan

För att ansöka, vänligen skicka CV och personligt brev till carolina.orre@lakareivarlden.se och specificera vilken ort du söker jobbet på, senast den 15 juni 2016. Vi kommer att genomföra intervjuer löpande, även innan sista ansökningsdag.