Läkare i Världen uppmärksammar World Aids Day

Den 1 december är det Worlds Aids Day. Läkare i Världen uppmärksammar det på flera olika sätt.

Kampanj om hiv

Hiv syns inte utanpå och för att veta om man lever med hiv måste man testa sig. Ju fler som får frågan, desto fler har kunskap om sin hiv-status. På så vis är vi med och bidrar till att individer får hjälp med vård och behandling samtidigt som vi minskar risken för att obehandlad hiv överförs till fler.

Gemensamt för dem vi på Läkare i Världen möter är att de är migranter som lever i någon form av utsatthet med bristfällig tillgång till svensk sjukvård. Vi möter till exempel gravida kvinnor som inte har kontakt med mödravården och därför inte erbjuds screening för hiv. Risk för överföring av hiv mellan mor och barn är 30%, att gravida kvinnor screenas för hiv är därför en viktig preventiv insats.

När du skänker pengar till Läkare i Världen bidrar du till vårt hiv-preventiva arbete. På våra volontärdrivna mottagningar får personer som lever i utsatthet gratis tillgång till information på olika språk, hiv-test, kondom och glidmedel.

Ge en gåva till vår insamling. ❤️

Quizkväll i Umeå

Vi vill uppmärksamma den internationella World Aids Day (Världsaidsdagen) genom att sprida kunskap om hiv. Detta gör vi genom att bjuda in till en kväll på Orangeriet i Umeå med spännande samtal med en volontär på Läkare i världen som har lång erfarenhet av hivtestning och vård för hivpositiva.

Samtalet följs av ett quiz med chans till fina vinster. Vad kan du om historien om hiv? Vet du vilka låtar som handlar om aids? Kom och testa dina kunskaper, utmana dina fördomar och lär dig förhoppningsvis mer på kuppen!

Plats: Orangeriet (Glasdelen en bit in i lokalen)
Tider: 1 december
18:00 Samtal med Läkare i Världen om vård för hivpositiva
19:00 Quiz! Testa dina kunskaper om hiv och vinn fina priser.

Arrangemanget genomförs i samverkan: RFSU Umeå, Läkare i Världen, Posithiva gruppen Norr och Folkuniversitetet.

Gå till evenemanget.

Föreläsning på Noaks Ark Mosaik i Malmö

Denna vecka uppmärksammade Noaks Ark Mosaik World Aids Day med seminarium och gala i Malmö. Vi hade äran att föreläsa och vara med i paneldiskussion på temat: HIV, TYSTNAD OCH OJÄMLIKHETER. Stort tack till Noaks Ark Mosaik och alla som kom och lyssnade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Visa skriva kommentarer