Sök praktik hos Läkare i Världen till våren 2023

Till våren 2023 söker vi flera praktikanter till vårt kansli i Stockholm och en praktikant till den lokala verksamheten i Malmö. 

Praktik Volontärsamordning Stockholm & Malmö

Är du student och intresserad av mänskliga rättigheter och utvecklingsarbete? Vill du få användning av dina teoretiska kunskaper och samtidigt få en praktisk inblick i vad som sker på en arbetsplats som dagligen jobbar med rättigheter och hälsa? Då är vi rätt praktikplats för dig. Till våren 2023 söker vi en praktikant till vårt kansli i Stockholm och en praktikant till verksamheten i Malmö.

Vi ser gärna att du har en utbildning inom global hälsa, folkhälsa, sociologi, psykologi, statsvetenskap, mänskliga rättigheter eller relaterade ämnen. Praktikperioden under våren omfattar 20 veckor med möjlighet till anpassning utifrån kursplan.

Läs mer om praktikplatsen inom volontärsamordning och ansök.

Praktik hos programansvariga inom Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) och psykisk hälsa

Läkare i Världen är en människorättsorganisation som arbetar för allas rätt till vård. Det gör vi genom vårdinsatser, psykosocialt stöd och juridisk rådgivning. Hos oss finns det stora möjligheter att ta egna initiativ och samtidigt bidra till att utveckla vårt arbete. SRHR och psykisk hälsa är två av våra stora fokusområden och i din praktik ingår allt från politiskt researcharbete och omvärldsbevakning till kontakt med papperslösa och migranter i behov av vård.

Vi söker dig som studerar på masternivå och har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor.

Läs mer och praktikplatsen inom SRHR och psykisk hälsa och ansök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Visa skriva kommentarer