Tack Eliot Wieslander för din tid som generalsekreterare

Efter sju år har nuvarande generalsekreterare för Läkare i Världen Sverige, Eliot Wieslander, bestämt sig för att gå vidare från organisationen. Lena Thurang tar över som tillförordnad generalsekreterare tills dess att en ersättare har hittats.

Eliot Wieslander har drivit Läkare i Världen Sverige framåt och bidragit till en betydande utveckling av organisationen. Han har inspirerat många med sitt brinnande engagemang och gjort stor skillnad för att förbättra situationen för människor som lever i utsatthet.

– Läkare i Världen är en fantastisk organisation som jag är väldigt tacksam över att ha fått förtroendet att leda. Det har varit sju svåra år för många människor som farit illa av krig, minskande sammanhållning i samhället och inte minst de stora inskränkningar i de mänskliga rättigheterna vi ser så väl i utlandet som här i Sverige.

Jag är stolt och glad över att ha fått utveckla Läkare i Världen till en betydligt större och starkare organisation och att jag, tillsammans med våra underbara volontärer och personal, kunnat bidra till att tusentals människor fått stöd och hjälp, säger Eliot Wieslander.

Nu framåt är Lena Thurang tillförordnad generalsekreterare tills dess att en ny generalsekreterare är på plats. Hon nås på lena.thurang@lakareivarlden.se.

Presskontakt: Agnes Johanson, kommunikatör, agnes.johanson@lakareivarlden.se,
tel
072-142 33 49.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Visa skriva kommentarer