Sökes: Barnmorska till projekt om fördomsfri hälsa

Läkare i Världen är en liten ideell organisation som funnits i Sverige i över 30 år. Tillsammans med runt 500 stycken volontärer erbjuder vi vård och psykosocialt stöd för människor som faller mellan stolarna i Sverige. Vi finns med mottagningar på sju orter runtom i landet men arbetar även uppsökande och med påverkansarbete för att rätten till hälsa ska respekteras.

Vi söker nu en barnmorska till vårt kansli i Malmö som under 2024 ska arbeta med det projekt vi kallar Fördomsfri Hälsa, där vi tillsammans med RFSL Newcomers kommer att genomföra utbildningar för migrantgrupperna heterosexuella kvinnor, queera kvinnor och transmän. Barnmorskan kommer också kunna erbjuda gynekologiska undersökningar, information om SRHR och olika stigma kopplade till hiv/STI:er för målgrupperna. Du som barnmorska kommer att vara vår expert och kommer också att kunna erbjuda våra volontärer en fördjupad kunskap i ämnet och även, vid behov, vara en länk in i vården. Arbetet är omväxlande då du delvis kommer att arbeta uppsökande med besök hos olika samarbetspartners och andra platser runtom i staden.

Vi söker dig som har några års erfarenhet av barnmorskeyrket, med fördel också arbetat med målgrupperna eller ha annan liknande erfarenhet. Du kommer att ingå ett litet tajt team om två andra personer på vårt kontor i Malmö, så du behöver ha lätt för att samarbeta men även kunna driva arbete självständigt. Eftersom du kommer att möta migrantgrupper är det meriterande med flerspråkighet.

Projektet pågår fram till den 31 december 2024 och i projektet ingår även en projektledare samt en person från RFSL Newcomers. Tjänsten är på 50% och arbetstiderna är flexibla, en del kvällsarbete kommer att förekomma.

 

Villkor och ansökan

Tjänsten är en projektanställning på 50% till och med den sista december i år. På Läkare i Världen har vi kollektivavtal med Fremia. Vi har 38 timmars arbetsvecka vid heltid och tillämpar oreglerad arbetstid. Vi erbjuder en friskvårdstimme per vecka samt 3000 kr i friskvårdsbidrag per år. Arbetsorten är i huvudsak Malmö och någon mindre del av arbetet kan skötas hemifrån om man önskar.

Ansökan skickas med CV och personligt brev till ansokan@lakareivarlden.se, senast 17 mars. Tillträde snarast, löpande urval. För frågor vänligen kontakta Operativ chef Lena Thurang på lena.thurang@lakareivarlden.se eller 0709-182441.