Sökes: Kreativ insamlingsansvarig som kan bygga en stabil privatinsamling

Läkare i Världen är en liten ideell organisation som funnits i Sverige i över 30 år. Tillsammans med runt 500 stycken volontärer erbjuder vi vård och psykosocialt stöd för människor som faller mellan stolarna i Sverige. Vi finns med mottagningar på sju orter runtom i landet men arbetar även uppsökande och med påverkansarbete för att rätten till hälsa ska respekteras.

Idag kommer våra största intäktskällor från institutionella givare och vår ekonomi baseras till stor del på projektmedel. När vår insamlingsansvariga nu går i pension söker vi en ny som med fokus på privat givande i digitala kanaler, vill spela en avgörande roll för att genom insamlingsarbetet ändra på detta och bygga upp vår privatinsamling. Är du rätt person sporras du av möjligheten att med stort eget inflytande och mandat bidra till att göra vår ekonomi mer stabil och långsiktig. Dina synpunkter och erfarenheter kommer i en liten organisation som vår att värderas högt och få effekt för vår insamling som helhet på ett helt annat sätt än i en större, mer etablerad organisation.

Vi söker dig med erfarenhet inom digital fundraising, marknadsföring och SEO, som är intresserad av att i tätt samarbete med vår generalsekreterare och kommunikatör, bygga en helhet av axeln insamling – kommunikation – påverkan, för att maximera vår synlighet och öka våra intäkter. Du behöver kunna arbeta kreativt för att med inledningsvis små medel kunna identifiera det som gör oss unika och omvandla det till slagkraftiga insamlingskampanjer eller dylika insamlingssatsningar. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta med en variation av metoder, t ex givarbrev eller för oss nya metoder så som telemarketing, face to face eller door to door. Stort fokus kommer även att ligga på att bygga upp en hållbar så kallad supporterresa/givarresa.

Som insamlingsansvarig kommer du även att ha ansvar för helheten kring vår insamling, också den från våra institutionella givare. Du kommer att ingå i de arbetsgrupper som utformar våra ansökningar där dina inspel kommer att vara värdefulla för de kollegor som tillsammans med dig sköter ansökningsförfarandet.

Krav

 • Flerårig erfarenhet av insamlingsarbete
 • Goda kunskaper inom fundraising riktat gentemot privat givande
 • Erfarenhet av digital fundraising och marknadsföring, data-analys och SEO
 • Goda kunskaper om en variation av fundraisingmetoder

Meriterande

 • Erfarenhet av insamling inom ideell sektor
 • Erfarenhet av ansökningsarbete
 • Stort kontaktnät

Personlig profil

 • Självständig och ansvarstagande men med god samarbetsförmåga
 • Resultatorienterad och analytisk
 • Uthållig
 • Prestigelös
 • Kreativ och modig

 

Villkor och ansökan

På Läkare i Världen har vi kollektivavtal med Fremia. Vi har 38 timmars arbetsvecka och tillämpar oreglerad arbetstid. Vi erbjuder en friskvårdstimme per vecka samt 3000 kr i friskvårdsbidrag per år. Arbetsort är kansliet i Stockholm där 50% av arbetet per vecka förväntas skötas från kontoret medan 50% kan utföras hemifrån eller från annan plats.

Ansökan skickas med CV och personligt brev till ansokan@lakareivarlden.se, senast 17 mars. Önskat tillträde är 27 maj men datum kan diskuteras. För frågor vänligen kontakta insamlingsansvarig Stefan Friberg Svensson på stefan.friberg-svensson@lakareivarlden.se  070-415 48 93 eller generalsekreterare Hannah Laustiola, hannah.laustiola@lakareivarlden.se 0739 27 97 67.