Volontär hos Läkare i Världen finalist i Årets volontär 2022

Årets volontär delas ut av den ideella verksamheten Volontärbyrån, för att uppmärksamma det ideella engagemanget i Sverige. Jessica Klintbo, som är volontär på Läkare i Världens mottagning i Malmö, är finalist till utmärkelsen som delas ut på Frivilligdagen 5 december.

Nu har tio finalister till utmärkelsen Årets volontär utsetts. Volontärbyrån utser för sjätte året i rad Årets volontär bland nästan 150 nomineringar från organisationer över hela Sverige. Årets volontär koras på Internationella frivilligdagen den 5 december.

Motiveringen för Jessica Klintbo

Jessica har axlat ett stort ansvar och visat ett enormt engagemang i organisationen. Jessica är spindeln i nätet som får föreningens mottagningskvällar att gå ihop, och hon finns där för alla volontärer under kvällen. Jessicas starka engagemang i Läkare i Världen, för mänskliga rättigheter och allas rätt till vård och hälsa, har möjliggjort för föreningen att öppna en satellitmottagning där asylsökande, papperslösa, utsatta EU-medborgare och tredjelandsmedborgare kan komma och få vård, stöd och rådgivning. Satellitmottagningen öppnade nyligen i Helsingborg och Jessica är på plats vid varje öppet tillfälle för att hålla mottagningen öppen och välfungerande för människors rätt till vård, stöd och hälsa.

Läs mer om utmärkelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Visa skriva kommentarer